Når man føler blogger presset

Når man føler blogger presset Jeg synes presset på bloggere er utrolig stort. Og jeg har altid følt, at jeg skulle skrive om bestemte ting, før flere af de større virksomheder gerne ville samarbejde med mig.

Jeg har ladet mig forføre af fast fashion og købt adskillige stykker tøj/sko/ boliginteriør kun for at bruge det til billeder. Moden skifter så hurtigt og som blogger vil jeg jo gerne være ligeså moderigtige som alle de større bloggere. Men det er ikke hensigtsmæssigt af flere grunde. Det er dyrt og mange mindre bloggere som jeg selv, tjener ikke særlig meget på at blogge. Og foruden det bidrager, man til et overforbrug, som både er skadeligt for miljøet, de mennesker der syer det og man sender en besked om, at det er okay at shoppe nyt tøj hele tiden, som man ikke bruger mere end et par gange.

Jeg er selv blevet meget bevidst om, de ting jeg viser frem på min blog. Jeg har brugt flere år på at følge andre blogger og skrive ting som var typiske normale-blogger ting, at skrive om uden at tænke videre over det. Ting som jeg nu tænker tilbage på, som slet ikke var mig. Men når man som lille blogger bliver kontaktet af virksomheder, der gerne vil samarbejde med en, har jeg sagt ja af taknemmelig over, at der var nogle, der gerne ville samarbejde med mig. Nu siger jeg kun ja, hvis det virkelig er noget jeg synes er fedt og noget jeg virkelig brænder for.

Hele det at være blogger, har være en lang selverkendende proces og jeg er begyndt, at tænke meget over hvilke budskaber jeg sender ud. Selvom jeg ikke har særlig mange følgere, synes jeg både store og små bloggere skal tænke over hvilke budskaber de sender. Og jeg må indrømme jeg overvejer, at slette flere af de indlæg jeg har skrevet, da jeg ikke længere føler, at jeg kan stå inde for det og ikke ønsker det skal ligge ude på nettet, som noget andre tænker er en god ide. Det gælder blandt andet indlæg hvor jeg anbefaler forskellige slankepiller, solarie, tøj fra ebay osv. Ja, jeg skammer sku over overhovedet, at have lavet sådanne indlæg, selvom jeg i bakspejlet kan se, at de har været et udtryk for min egen usikkerhed. Jeg følte mig ikke tynd nok, ikke brun nok. Ting som jeg efterhånden er kommet mig over. Jeg er ikke tyk, jeg er bleg, but who cares?

Jeg prøvede at leve op til en eller anden fantasi om, hvordan man skal se ud og hvordan man skal gå klædt. Det er nemt som blogger, at blive fanget i ræset fordi, det er nemt at sammenligne sig med andre bloggere. Og kjolen afspejler ikke længere ting jeg synes er mig. Den afspejler i stedet en masse ting, jeg ikke bryder mig om. Den er købt hos et fast fashion brand og kan umulig være produceret med særlig meget omtanke, for de mennesker der har syet den.

Jeg vil heller ikke sige, at jeg aldrig kommer til at shoppe tøj fra hm, zara and so on, det ville være det samme som at sige, at jeg ville starte på slankekur og aldrig spise slik resten af mit liv. Hvilket jo ikke ville ske, så der er ingen grundt til, at være alt for hellig. Men jeg prøver så vidt muligt at købe ting i genbrug, selvom det desværre ikke er, alt man kan købe i en genbrug.

Men det er virkelig gået op for mig, at jeg bare skal skrive om de ting, der giver mening for mig og så sige fra overfor de ting som ikke giver mening for mig eller ikke bringer mig glæde. I kommer selvfølgelig stadig til at se en masse lingeri, men der kommer til at være en del mere vintage og second hand på bloggen. Og måske også nogle DIY´s?

Sikke det her indlæg lettede. Haha.

Hvis der er nogle andre bloggere derude, der kan genkende bare nogle af de ting jeg nævner, så skriv endelig en kommentar. Vi bloggere må stå sammen og inspirere hinandens til at være os selv og være en person vi kan stå inde for.

Massere af kærlighed herfra <3

 

2 Comments

 1. juli 11, 2018 / 9:42 am

  Superfint indlæg 🙂 Dejligt, du står ærligt frem, og jeg er sikker på, at vi er mange bloggere, der kan nikke genkendende til det, du skriver! Det handler nemlig om at være sig selv, vi er alle unikke!

  • Michelle Rønn Dyrmose Kristensen
   Forfatter
   juli 20, 2018 / 10:20 am

   Dejligt at høre du kunne lide det! I starten tænkte jeg ikke engang over at jeg bare gjorde som andre bloggere gjorde uden at stille spørgsmålstegn ved det. Men det er jo også vigtig at ens blog viser hvem man er da det er det der gør en speciel og ikke bare vise en eller anden stereotype på en blogger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.